Turforslag Skriv ut

To jenter på sykkel
Vollane rundt Gamlebyen i Fredrikstad egner seg godt til en hyggelig sykkeltur. Foto: Terje Rakke, Nordic life

Det er fri ferdsel til fots i all utmark i Norge (og Sverige), uansett grenser og eierforhold. Til gjengjeld plikter du å opptre varsomt og hensynsfullt overfor grunneier/bruker og andre turfolk. Les mer om ferdselsretten her.

Fylkesordførerens turer i Friluftslivets år 2015.

I anledning Friluftslivets år 2015 vil fylkesordfører Ole Haabeth anbefale og gå - en tur i måneden i utvalgte områder i fylket vårt. Turene vil vise fram noe av de herlighetene Østfoldnaturen har å by på. Hovedfokus er nærmiljø, stier, kulturminner i naturen og fritidsfiske, og hovedmålgruppene er barn og unge og barnefamilier. Her er noen av turene:

Tur i januar 2015: Natur og kulturminner, Kirkøy, Hvaler.
En kort rundtur på Kirkøy på Hvaler som dekker alt fra godt fiske til kulturminner i naturen.

  • Turen starter ved Hvaler Kirke. Her er det godt med parkeringsplasser. Etter en stopp ved kirken, følger vi middelalderleden/kyststien til Storesand. Her er det bademuligheter, en hytte bygget av ilanddrevet skrot (Ocean Hope), toalett og servicebygg, samt informasjon om nasjonalparken.
  • Vi følger leden videre til Sjursholmen hvor det er tufter og båtopptrekksplasser fra middelalderen. Turen fortsetter videre over sletta på teltplassen ved Døvika, videre utover langs svaberget til H